Profesora Skrides Sirds klīnika pievienojas Veselības aprūpes darba devēju asociācijai

14.06.2024

Ar mērķi sadarboties ar citiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem un iesaistīties sabiedrības veselības iniciatīvās, kas uzlabotu Latvijas iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti, Profesora Skrides Sirds klīnika pievienojas Veselības aprūpes darba devēju asociācijai.

“Lai gan esam jauna privātā ārstniecības iestāde, vēlamies jau no paša sākuma aktīvi un atbildīgi līdzdarboties ar citiem veselības aprūpes sistēmas privātā sektora dalībniekiem, lai veidotu kopīgo nostāju tādos svarīgajos jautājumos kā pieejama kvalitatīva veselības aprūpe Latvijas iedzīvotājiem,” skaidro klīnikas dibinātājs un vadītājs, Asoc. prof. Dr. med. Andris Skride.

Saskaņā ar datiem[1], Latvijā ir otrs augstākais ar profilaksi novēršamās mirstības rādītājs Eiropas Savienībā aiz Lietuvas. Valsts un privātā sektora sadarbība veselības aprūpes jautājumos ir ārkārtīgi būtiska, lai sistēmiski spētu risināt šo un citas problēmas. “Darīsim visu iespējamo, lai Latvijas iedzīvotāju vidējais mūža ilgums ir par 7 veselīgiem gadiem ilgāks, nekā šobrīd,” pauž Skride.

Profesora Skrides Sirds klīnika sāka darbu šī gada 15. maijā. Tās komandu veido pieredzējuši un augsti kvalificēti ārsti, māsas un veselības aprūpes speciālisti. Mūsu speciālisti savā praksē izmanto uz pierādījumiem balstītu pieeju un modernas tehnoloģijas, nodrošinot precīzu diagnostiku un efektīvu ārstēšanu.

Klīnikā ir pieejami dažādu speciālistu konsultācijas – kardiologu, sirds ķirurgu, reimatologu, pneimonologu, endokrinologu, uztura speciālistu, fizioterapeitu un citu. Tāpat tiek nodrošināta iespēja veikt ehokardiogrāfijas, veloergometrijas un ultrasonogrāfijas izmeklējumus ar modernākām medicīnas ierīcēm, kā arī nepieciešamības gadījumā veikt asins analīzes, diennakts Holtera un asinsspiediena monitorēšanu.

Klīnika atrodas Rīgas centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā 62. (ieeja no RIMI puses), ar ērtu piekļūšanu gan ar sabiedrisko, gan privāto transportu. Klientu ērtībai klīnikā ir pieejama bezmaksas stāvvieta un bērnu rotaļu istaba. Profesora Skrides Sirds klīnikā ir nodrošināta pieejama vide visiem mūsu pacientiem un viesiem.

Ārstniecības iestādes kods: 001000228

[1] OECD/European Observatory on Health Systems and Policies (2019), Latvija: Valsts veselības profils 2019, State of Health in the EU, OECD Publishing, Paris/European Observatory on Health Systems and Policies, Brussels.